Coachen op de werkvloer 2015-07-03T08:30:48+00:00

Waarom zou u coachen volgen?

Grow-Your-Small-BusinessWerknemers worden altijd maar mondiger en de toenemende druk op organisaties vereist steeds verder doorgedreven performantie.

Probleem is echter dat daarmee werknemers  steeds meer op zoek moeten gaan naar creatieve oplossingen en door de omstandigheden nog meer verplicht worden om  samen  te werken, waarbij de vaardigheid om anderen te leiden naar verandering nogal eens ontbreekt. Hierdoor ontstaan er spanningen, misverstanden, weerstand.

Resultaat is een verstoorde groepswerking, lager productiviteit, verlies van motivatie, afwezigheid die de hoogte in gaat, met nog meer druk op het resultaat en nog meer druk op presteren. Burnout wordt een bekend fenomeen omdat leiders niet voldoende begrepen hebben dat hun leiderschapsstijl meer coachend dient ingevuld te worden!

Daarom hebben leidinggevenden, (beginnende en zeker meer ervaren) steeds meer nood aan deze opleiding!
Ze hebben nood aan medewerkers die zelf oplossingen bedenken, creatief zijn en meer zelfsturend, zodat de leidinggevende zich nog meer op zijn taken kan richten.

 Wat leert u tijdens de opleiding

  • U ervaart hoe wij van nature oplossingsgerichtheid van leidinggevende in de weg staat van het coachen
  • U krijgt inzicht in ht GROW for performance model van John Whitmore
  • U coacht elkaar en oefent met een acteur om het coachingsmodel nog meer onder de knie te krijgen

Resultaat van de training

  • Als u medewerkers coacht, krijgt u als leidinggevende meer aandacht voor het resultaat, in plaats van voor de manier waarop.
  • U maakt meer gebruik van de kracht van uw team waardoor u en uw team performanter worden
  • Medewerkers zijn meer gemotiveerd en geêngageerd omdat ze meer inbreng krijgen in het realiseren van hun doelstellingen. Uw goede medewerkers blijven aan boord !

 Duur van de training: 2 dagen

Lokatie: op aanvraag
Terug naar Opleiding/Coaching