Het geheim van feedback geven2014-11-26T18:27:32+00:00

Herkent u dit?

U hebt kritiek op het werk van uw collega. Om de lieve vrede (in uw team) te bewaren zegt u niets. Het is een aardige man. U wilt uw collega niet kwetsen. Een makkelijke weg, maar het team en jezelf worden er slechter van.

Je vertrekt uit een organisatie en je werkgever wil nog een exit gesprek. Omdat je weg wil zonder te veel moeilijkheden en je moeilijk kan zeggen dat je baas een “eikel” is hou je het maar voor jezelf, voor de lieve vrede. Een gemakkelijke weg, maar de organisatie leert hier niets van en jijzelf leert ook niet hou je dat eigenlijk kan aanbrengen.

Je wordt veelal aangesproken op een taak die je goed kan, alleen wil je ook wel eens met rust gelaten worden. Alleen geef je geen feedback want je wil de vrede in je team bewaken.

Je bent leidinggevende en MOET minstens 1 keer per jaar een evaluatiegesprek voeren. Als dat dan geen gemakkelijke boodschap is die je moet brengen, wordt het moeilijk.
Voor wie?
Deze workshop is voor iedereen , immers IEDEREEN wil feedback, de opbouwende en de corrigerende.
Voor iedereen die wil dat er uit feedback ook iets kan geleerd worden.
Wat leert u?

  • Wat is feedback eigenlijk en wat houdt het proces in?
  •  Hoe geef ik respectvol feedback(+/-) en ontvang ik.
  • Doelen stellen voor een feedbackgesprek;
  • “Hard” te zijn op de inhoud en zacht te zijn op de relatie.

Werkwijze
Voorafgaan aan de workshop ontvangt u een voorbereidende opdracht. In de workshop gaat u aan de slag onder deskundige begeleiding van trainer én/of acteur. Na oefeningen met de acteur krijgt u feedback en adviezen aangereikt die u direct in uw werkpraktijk kunt toepassen.

Materiaal

  • Persoonlijk leer- en actieplan
  • Trainingsmap
  • Voorbereidende opdracht