Wie ben ik eigenlijk en jij?2015-07-03T08:29:58+00:00

Herken je dit?

Binnen jouw organisatie ontstaan er wrijvingen omdat medewerkers elkaar niet goed verstaan.
De leidinggevende komt je bevragen om hier iets mee te doen in opleiding.

Je krijgt volgende obsevaties.
De collega legt tot het laatste woordje uit hoe zijn werk moet overgenomen worden en heeft alles tot in de puntjes voorbereid. De andere collega’s hebben  daar echt een hekel aan, immers ze  hebben zijn job al eens met succes overgenomen en toen liep toch alles vlot! Vertrouwt hij mij ons niet?

De baas draaft weer door en heeft niet in de gaten dat zijn oplossing helemaal over de hoofden van de customer service afdeling wordt genomen. Als leidinggevende van de customer service  vind je dat niet fijn, immers je wil er ook bij betrokken worden. Daarenboven liep het al vlotjes nu, waarom eigenlijk het kind met het badwater weggooien? Hoe kan ik dat gedrag nu begrijpen?

Een surprise party, dat is nu echt iets voor jou! Je collega’s doen je er een geweldig plezier mee! Hoe meer zielen hoe meer vreugde! En jawel hoor, ook de mensen van het HQ, die je eigenlijk nauwelijks ziet, zijn erbij ! Laat maar komen, dat vind je echt leuk!

Je gaat golfen en Paul die zou veel liever in het café zitten babbelen met iedereen, Jan wil dat het vooruit gaat, Emiel is weer de “heilige”, hij bemiddelt tussen iedereen en jij zorgt ervoor dat alles volgens de regels van het spel verloopt.

In elk van deze beschrijvingen zitten 1 of meerdere persoonlijkheidsstijlen verwerkt.

Als je die snel kan detecteren wordt het zoveel gemakkelijker om anderen te beïnvloeden, om met anderen overweg te kunnen en het juiste talent in te zetten bij het uitwerken van opdrachten.
Elke persoonlijkheidstype heeft zijn bijdrage, er is er geen één slecht bij en met de juiste combinatie komen we een eind verder.

Inzicht in de 4 verschillende stijlen en hoe ze in te zetten om tot optimale samenwerking te komen, als leidinggevende maar ook als collega.

Wat leer je tijdens de training?

  • Inzicht in welke zijn de 4 primaire persoonlijkheidsstijlen
  • wat zijn hun sterke en zwakke kanten
  • Wat is mijn primaire persoonlijkheidsstijl
  • Wat zijn goede combinaties in een team, afhankelijk van de doelstellingen
  • Hoe snel herkennen en hoe pak ik ze aan?
  • Team profiel (indien voor een team) en onze sterktes en zwaktes

Hoe?

  • SWITCH© methode voor optimaal resultaat
  • Via plenaire oefeningen, oefeningen in groep en zelfonderzoek verdiepen we de kennis van de persoonlijkheidsstijlen.

Wanneer?

Deze training wordt op verzoek georganiseerd.

Mail me voor een prijsopgave

Terug naar Opleiding/Coaching